Urzicile conțin proteine, fier şi alte minerale esenţiale pentru organism.
Sunt adjuvantul ideal în detoxifiere și curele de slăbire, oferă un aspect sănătos tenului și părului, scad glicemia și tensiunea arterială, curăță rinichii și înlătură anemia.
Urzicile au proprietăți antihistaminice, antiinflamatorii, analgezice, antihemoragice, de detoxifiere.
Au efect laxativ, fiind folosite în curele de primăvară.
Conțin minerale și vitamine, oferind organismului energie și vitalitate, întăresc sistemul imunitar, înlătură anemia, afecțiunile căilor respiratorii, inflamația căilor urinare, artrita.
Sub formă de ceai obținut prin infuzie (astfel își păstrează proprietățile benefice), urzicile sunt folosite pentru cicatrizarea rănilor și au efect antiseptic.
De asemenea, contribuie la vigoarea și sănătatea aspectului tenului și părului.
Pulberea de urzici se poate consuma ca atare sau adăugată în iaurturi, siropuri sau sucuri din plante și fructe proaspete, sau la final (pentru păstrarea proprietăților) în mâncare pentru a îmbunătăți gustul și a oferi un plus de vitamine.
Înainte de folosirea pulberii de urzici sau de începerea unei cure cu aceasta, consultați medicul, mai ales în cazul femeilor însărcinate.
Să aveți sănătate!
Elena Cretu,
Absolut perfecta!
RaspundeGust, culoare, aroma perfect pastrate! prin metodele de prelucrare ce le utilizati, cu siguranta se pastreaza si proprietatile acestei miraculoase plante!
Sunteti cei mai buni!
Felicitari!
Va multumesc!
A fost util acest review?