Leurda, denumită și usturoi sălbatic sau usturoiul ursului (deoarece legenda spune că primăvara, după ce iese din hibernare, ursul consumă leurdă pentru revigorare) este o plantă purificatoare și un prețios remediu natural.
Merge de minune cu sucuri de legume, salate, sosuri și alte mâncăruri gătite.
Leurda tratează:
- afecțiunile gastrointestinale și distruge paraziții intestinali;
- afecțiunile sistemului nervos (insomnie, depresie, anxietate) și îmbunătățește capacitatea de memorare și de concentrare;
- afecțiunile căilor respiratorii (bronșita, tuberculoza pulmonară, gripa, răceala, tusea);
- afecțiunile cardiovasculare (reduce hipertensiunea arterială, scade nivelul colesterolului și previne accidentele cardiovasculare);
Pentru uz extern, leurda tratează eczemele, herpesul, rănile greu vindecabile.
Purifică organismul (sânge, ficat, inimă, stomac, intestine, rinichi, vezica urinară) și înlătură efectele nocive ale nicotinei.
Înaintea unei cure sau alimentații cu leurdă, consultați un medic specialist pentru informații personalizate privind acest produs.
Pulberea de leurdă se poate folosi în:
- salate;
- în sosuri (cu usturoi, cu sau fără diverse semințe);
- supe creme, supă de leurdă și salată;
- sosuri pentru sendvișuri, fripturi, legume;
- plăcinte cu brânză;
- piureuri de legume, tarte de cartofi și legume;
- drob;
- peste ingredientele de pe pizza;
- tocană de urzici și spanac;
- în aluaturi sărate sau de pâine.
Nouă ne place amestecul de pulbere de leurdă cu nucă măcinată fin, cu ulei presat la rece și sare.
Îl consumăm ca atare, pe pâine prăjită sau cu paste, orez, ciuperci, carne, garnituri diverse și salate.
Să aveți sănătate!