Ingrediente: măceșe din flora spontană de la munte 67%, zahăr 33%.
Conținut total zaharuri: maxim 45%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă. A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui. A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 244 kcal, proteine 1 g, lipide 0,2 g, glucide 35 g, fibre alimentare 16 g.
Măceșul, denumit și trandafir sălbatic, este o plantă miraculoasă pe care ne-o oferă natura. Fructele, de un roșu aprins, sunt adevărate depozite de energie care ne revigorează organismul. Din măceșele de aici, de la munte, culese după ce înfruntă prima brumă, am obținut pasta de măceșe cu gust dulce-acrișor, cu aromă de toamnă târzie, cu o textură catifelată, de nectar.
Pasta noastră de măceșe conține numai fructe și zahăr, fără nici un adaos de coloranți, arome sau alți aditivi.
Întregul proces de obținere a dulceții de măceșe este unul manual: de la culesul fructelor pe munte, sortare, curățare, spălare, amestecare la foc mic, până la punerea în borcane și decoratul acestora.
Nouă ne place cel mai mult cu clătite, dar o puteți savura și cu alte deserturi, prăjituri, în creme, sosuri și înghețată.