Ingrediente: caise 65%, sâmburi de caise 2%, zahăr 33%.
Conținut total zaharuri: maxim 45%.
Produs de casă, sterilizat în baie de apă. A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui. A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 167 kcal, proteine 0,93 g, lipide 0,2 g, glucide 40 g, fibre alimentare 1 g.
Caisele reprezintă o sursă importantă de vitamine și minerale, având numeroase substanțe nutritive benefice organismului precum: fosfor, potasiu, calciu, fier, vitamina A, magneziu, zinc, vitamina C, vitamina B6, betacaroten.
Datorită nivelului ridicat de fier, caisele sunt recomandate persoanelor cu forme severe de anemie, totodată aceste fructe au un conținut crescut de fibre alimentare și o concentrație scăzută de grasimi saturate și colesterol.