Noi preferăm mierea polifloră deoarece este cel mai bogat și complex sortiment de miere.
Astfel, mierea polifloră împrumută proprietățile terapeutice ale acestor plante, având un bogat conținut de aminoacizi esențiali, minerale (Fe, Mg, Ca etc) și vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, C, K etc).
Culorile și gustul mierii poliflore pot varia chiar și în cadrul aceluiași stup, dată fiind varietatea mare de flori pe care o vizitează albinele, precum și zona din care recoltează nectarul.
Mierea polifloră este recomandată pentru tratarea și profilaxia diverselor afecțiuni ale sistemului respirator, circulator, nervos, ale diverselor organe (inimă, ficat, rinichi etc.), anemii, anorexii, oboseală fizică și psihică etc.
Mierea polifloră trebuie să devină nelipsită din alimentația noastră, a tuturor, atât ca bucurie a gustului cât și ca remediu pentru nenumărate afecțiuni.
Recomandări:
- Borcanele cu Miere polifloră se păstrează închise, ferite de razele soarelui, îngheț sau surse de căldură.
- Procesul de cristalizare (zaharisire) a mierii naturale de albine este un proces firesc care ne dovedește autenticitatea acesteia.
- Chiar dacă este cristalizată, evitați să încălziți mierea de albine deoarece își pierde multe dintre proprietățile benefice.
- Înainte de consum sau de începerea unei cure sau tratament naturist cu miere, consultați medicul sau apiterapeutul pentru a primi indicații personalizate privind afecțiunile, alergiile, alimentația copiilor etc.