TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 150 lei

Hribi uscați borcan 30 g

Cămara de la Munte
27,00 RON

Ingrediente: hribi 100%.

Produs de casă, uscat lent la temperatură controlată. A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.

Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 310 kcal, proteine 32,4 g, lipide 1,8 g, glucide 31,2 g din care
zaharuri 8,4 g, fibre alimentare 19,8 g.

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 00000608 Ai nevoie de ajutor? 0728115578
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Producător: Cămara de la Munte

Hribi de calitatea I, selectați manual, feliați fin și uscați delicat.

Provin din pădurile Apusenilor, de la peste 1.000 m altitudine și sunt adevărate comori pentru cunoscători, în orice bucătărie.
 

Atent aleși, curățați, spălați, feliați, hribii sunt uscați în condiții care permit păstrarea calităților nutriționale, a gustului și aromei inconfundabile de ciuperci de pădure, din flora spontană.

În zonele montane din Apuseni și nu numai, ciupercile de pădure sunt unele dintre ingredientele de bază pentru mâncăruri felurite, gătite în special în perioadele de post sau la ocazii speciale:

  • Ciorbă de ciuperci felurite, cu smântână (în unele zone se adaugă și borș)
  • Tocăniță de ciuperci de pădure (cu ceapă și pătrunjel, cu sau fără smântână)
  • Hribi cu usturoi și mămăligă (fierți sau pe plită, peste care se adaugă un strop de ulei)
  • Hribi copți în jar, cu sare

În sezonul ciupercilor proaspete, hribii se gătesc prin fierbere, prin coacere pe plită sau în jar.

Pentru celelalte perioade, îi uscăm și îi punem la păstrare în cămară.

Folosind Hribii uscați, vom prepara felurite și delicioase bucate: de la omletă, supă cremă, ciorbă, orez, paste, sosuri sau garnituri pentru carne.

Nouă ne place omleta cu hribi, cozi de ceapă verde și cu pătrunjel iar la Cabana Moților, tocănița din felurite ciuperci cu hribi și gălbiori de la munte și cu smântână de casă, servită cu mămăligă fiartă-n lapte, este preferata noastră.

Recomandări:

  • Hribii uscați se pot rehidrata, punându-i în apă timp de 1 oră.
  • Se păstrează în recipient închis ermetic, în loc uscat, răcoros și ferit de razele soarelui.
  • Se pot măcina spre a se folosi pe post de condiment sau pentru potențarea gustului bucatelor cu ciuperci și nu numai.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
782d5e73c4f6a2e29ef6977917b3ff18-us9

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!