Ingrediente: hribi 100%.
Produs de casă, uscat lent la temperatură controlată. A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 310 kcal, proteine 32,4 g, lipide 1,8 g, glucide 31,2 g din care
zaharuri 8,4 g, fibre alimentare 19,8 g.
Producător: Cămara de la Munte
Hribi de calitatea I, selectați manual, feliați fin și uscați delicat.
Provin din pădurile Apusenilor, de la peste 1.000 m altitudine și sunt adevărate comori pentru cunoscători, în orice bucătărie.
Atent aleși, curățați, spălați, feliați, hribii sunt uscați în condiții care permit păstrarea calităților nutriționale, a gustului și aromei inconfundabile de ciuperci de pădure, din flora spontană.
În zonele montane din Apuseni și nu numai, ciupercile de pădure sunt unele dintre ingredientele de bază pentru mâncăruri felurite, gătite în special în perioadele de post sau la ocazii speciale:
În sezonul ciupercilor proaspete, hribii se gătesc prin fierbere, prin coacere pe plită sau în jar.
Pentru celelalte perioade, îi uscăm și îi punem la păstrare în cămară.
Folosind Hribii uscați, vom prepara felurite și delicioase bucate: de la omletă, supă cremă, ciorbă, orez, paste, sosuri sau garnituri pentru carne.
Nouă ne place omleta cu hribi, cozi de ceapă verde și cu pătrunjel iar la Cabana Moților, tocănița din felurite ciuperci cu hribi și gălbiori de la munte și cu smântână de casă, servită cu mămăligă fiartă-n lapte, este preferata noastră.
Recomandări: