Uleiul de nucă, obținut prin presarea la rece a fructului uscat de nucă românească, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului. Uleiul de nucă are culoarea topazului și un gust plăcut, vâscozitate și aromă aparte, specifică de nucă.
Tehnologia presării la rece ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).
Uleiul de nucă este indicat în alimentația dietetică pentru prevenirea aterosclerozei și creșterea părului. Adăugat în salate, combate tenia. Ajut în caz de enurezis (scăparea involuntară și inconștientă a urinei). Datorita conținutului bogat în acizi grași polinesaturați sau esențiali, uleiul de nucă este indicat în curele de protecție a aparatului cardio-vascular. Bogat în antioxidanți, uleiul de nucă ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi și previne deteriorarea celulelor, prevenind procesul îmbătrânirii.
Tratamentul cu ulei nucă trebuie să fie unul individualizat și în funcție de recomandarea medicului.
Uleiul de nucă se folosește în stare crudă la salate, sosuri, paste, supe și alte mâncăruri nepreparate termic.