Uleiul din semințe de cânepă este cunoscut ca „uleiul perfect echilibrat al naturii”, deoarece are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați în raportul ideal între Omega 6 și Omega 3 ( 3:1). Uleiul de cânepă, obținut prin presarea la rece a semințelor de cânepă, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Uleiul de cânepă presat la rece are culoare verde, de la verde mai deschis până la verde închis și un gust plăcut, vâscozitate și aroma aparte, specifică semințelor de cânepă.
Uleiul de cânepă are în compoziția sa acizi grași Omega 3, Omega 6 și Omega 9. Nu este singurul ulei vegetal care are în compoziția sa toți acești acizi grași, dar este singurul în compoziția căruia conținutul de acizi grași poli-nesaturați Omega 3 și Omega 6, respectiv acizi grași monosaturați Omega 9 respectă proporția ideală de care organismul nostru are nevoie.
Despre beneficiile uleiului de cânepă Dr. Jonas Elia, medic chirurg specialist în pediatrie și neuropsihiatrie infantilă, spunea că a obținut rezultate deosebite folosind terapia cu ulei de cânepă în:
- bolile astmatice și afecțiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare cât și ale celor superioare;
- dermatite atopice și afecțiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri);
- patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice);
- afecțiuni vasculare (hipertensiune arterială şi vasculopatie);
- patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză); - artroze și artrite reumatoide;
- convulsie;
- perturbări de limbaj, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate;
- perturbare specifică a atenției, întârziere în dobândirea de calități psihomotorii.
Doza zilnica recomandată este de 15 g. Utilizarea uleiului de cânepă pentru tratarea anumitor afecțiuni se face cu recomandarea medicului.
Uleiul de cânepă se folosește în stare cruda la salate, sosuri, paste și alte mâncăruri nepreparate termic.