Ingrediente: gălbiori (Cantharellus cibarius)
Produs obtinut prin deshidratare .
Fără adaos de zahăr, conservanți sau aditivi.
Valori nutriționale (pentru 100 g): valoare nutritivă 300 kcal, proteine 24 g, lipide 0,7 g, carbohidrați 3 g din care zaharuri 0 g, fibre alimentare 50 g, sare 0,01 g.
Gălbiorii culeși din pădurile Apusenilor sunt adevărate comori pentru orice bucătărie.
Fie că este vorba despre supe, ciorbe, paste, tocănițe, garnituri de legume sau de orez, gălbiorii aduc un plus de gust și originalitate.
Gălbiorii (bureții galbeni) – minunatele ciuperci galben-brune, în formă de pâlnie, sunt culeși din pădurile Apusenilor.
Adevărate comori, gălbiorii uscați se transformă împreună cu alte ingrediente în delicioase bucate precum supe, ciorbe, tocănițe, paste, garnituri.
Culeși nu cu ușurință din păduri de foioase sau de conifere, dintre tufe de afine sălbatice, de zmeură sau de mure, de la sfârșitul primăverii și până la sfârșit de toamnă, gălbiorii ne răsplătesc cu savoare și aduc un plus de originalitate mâncărurilor noastre preferate.
Îi putem hidrata înainte sau îi adăugăm în mâncare în timp ce o preparăm.
Fie că este vorba despre o supă cremă sau ciorbă de ciuperci, despre o garnitură de orez sau despre paste și tocănițe, gălbiorii vor aduce un plus de gust de natură proaspătă și miros de pădure după ploaie.
Pentru degustarea acestor tradiționale bucate în care noi îi folosim, vă poftim pe la noi, în Apuseni, la Cabana Moților!