Bunătăți tradiționale, făcute cu pasiune, din fructe și plante din Munții Apuseni.

Dulceață de morcovi 200 g

Morcovii, la fel ca ceapa, cartoful sau roșiile, se află în topul celor mai consumate legume, la nivel global. Fie că este mâncat crud, gătit, în combinații culinare mai complexe sau mai simple, morcovul are o mulțime de beneficii asupra organismului nostru. Rădăcina portocalie se datorează carotenoizilor; cel mai important dintre aceștia, betacarotenul, este transformat de către organism în vitamina A.

Morcovii sunt cunoscuți pentru beneficiile pe care le aduc vederii și pielii. Ba mai mult, un alt beneficiu al morcovilor este cel de prevenire a cancerului. Morcovii fac adevărate minuni pentru corpul omenesc.

În alimentaţie şi în medicina naturistă morcovul este considerat o legumă foarte mult utilizată pentru proprietăţile gustative, nutritive şi de protejare a sănătăţii. Ţinând seama de aceste proprietăţi, este recomandat ca în fiecare zi să se consume cel puţin un morcov crud şi un pahar cu suc.

 

 Dulceata de morcovi, o reteta de dulceata foarte aromata si gustoasa plina de vitamine ajută printre altele și la combaterea tusei convulsive.

 Întrebuințările morcovului

Întrebuințarea gastronomică – morcovul este o legumă care stă la baza mai multor feluri de mâncare, de la ciorbe, supe, și până la garnituri. Proprietățile benefice se păstrează chiar și după fierbere sau coacere. Datorită gustului dulce, morcovul poate fi folosit și în deserturi ca piure, sosuri, budinci sau ca atare, tăiat cuburi și pus în compoziția unor prăjituri.

Întrebuințarea terapeutică – Vitamina A, pe care o obținem din morcovi, ajută la meținerea tinereții și prospețimii pielii, la îmbunătățirea vederii și la optimizarea resurselor de energie. Prezența gamei de vitamine B (B1, B2, B6), a vitaminelor C, K și P ajută la menținerea imunității. Morcovii sunt bogați și în potasiu, fier, calciu sau magneziu, fapt pentru care aceștia trebuie consumați cât mai des cu putință. Morcovul este foarte recomandat de către medicii pediatri și nutriționiști în alimentația bebelușilor; sub formă de piure, rădăcinoasa îi va ajuta pe micuți în procesul de creștere și le va dezvolta atenția.

 

Telefon: 0728-115578

Program: luni-vineri, 9:00 - 17:00

Produs disponibil

10,00 lei
Cantitatea:
Adauga la wishist-->
Alerta pret