Bunătăți tradiționale, făcute cu pasiune, din fructe și plante din Munții Apuseni.

Dulceață de dovleac 200 g

Cu venirea toamnei și cu strângerea roadelor în grânare, ne reamintim că vedeta sezonului este dovleacul.Pe lângă aroma şi gustul puternic, dovleacul are şi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi ajutorul pe care il oferă organismului în lupta împotriva bolilor de inimă.

Aşadar, dacă încă nu l-ai luat în considerare, iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să îl incluzi în dieta ta.

O porţie de dulceață de dovleac, de exemplu, conţine mai mult de 200% din aportul zilnic necesar de vitamina A recomandat de specialişti, vitamină care ajută la îmbunătăţirea vederii, în special în cazul persoanelor care au probleme cu vederea în întuneric sau lumină slabă.

Dovleacul este, de asemenea, bogat în carotenoide, compuşii care îi oferă culoarea portocalie, inclusiv beta-caroten, pe care organismul îl transformă tot într-un tip de vitamina A, oferind o protecţie în plus organismului.

Dovleacul este o sursă excelentă de fibre, dar are un conţinut extrem de scăzut de calorii, oferindu-ţi astfel saţietate fără costul kilogramelor în plus.

O dietă bogată în fibre ajută la diminuarea poftei de mâncare, un studiu realizat în 2009 arătând faptul că persoanele care au consumat o porţie mică de dovleac înainte de prânz nu numai că au mâncat mai puţin, dar au reuşit să îşi menţină silueta la nivelul dorit.

Dovleacul este și un a antioxidant care protejează de cancer și ajută la menţinerea frumuseţii pielii, prevenind apariţia ridurilor şi a petelor care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Dovleacul conține și foarte mult potasiu. Pe lângâ energia pe care ţi-o oferă, potasiul ajută la restabilirea organismului după efort fizic, păstrând muşchii funcţionali la nivel maxim chiar şi după finalizarea antrenamentului şi scutindu-te de durerile musculare de a doua zi.

Dulceața de dovleac în combinație cu scorțișoara de bună calitate oferă preparatelor o aromă și un parfum plăcut.

 

Telefon: 0728-115578

Program: luni-vineri, 9:00 - 17:00

Produs disponibil

14,00 lei
Cantitatea:
Id; ?>Adauga la wishist-->
Alerta pret